Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lucka 20: Brie de Melun

Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie de Melun kommer från Brie-regionen som ligger cirka 50 km öster om Paris. Skillnaden mot sin mer kända släkting är att här tillsätter man inte löpe utan man litar till mjölksyrejäsning, vilket tar minst 18 timmar. Själva lagringen (affinage) tar också längre tid.

Ostarna får mogna minst fyra veckor men oftast sju till tio. Brie de Melun är lite mer robust och har lite mer sälta.

Bästa kexkombon: Lätta Dinkelkex och Salinas.
Mitt vinförslag är Bourgogne, eller varför inte en Châteauneuf-du-Pape?
Jättegott med ett sött och moget päron.

En kommentar till “Lucka 20: Brie de Melun”

  1. Får stånd

Lämna en kommentar