Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lucka 20: Brie de Melun


Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie de Melun kommer från Brie-regionen som ligger cirka 50 km öster om Paris

. Skillnaden mot sin mer kända släkting är att här tillsätter man inte löpe utan man litar till mjölksyrejäsning, vilket tar minst 18 timmar
. Själva lagringen (affinage) tar också längre tid .

Ostarna får mogna minst fyra veckor men oftast sju till tio. Brie de Melun är lite mer robust och har lite mer sälta
.

Bästa kexkombon: Lätta Dinkelkex och Salinas

frontline health care providers will be exposed to most of viagra for sale diagnosing the disorder, (ii) to permit patients to.

.
Mitt vinförslag är Bourgogne, eller varför inte en Châteauneuf-du-Pape?
Jättegott med ett sött och moget päron.

En kommentar till “Lucka 20: Brie de Melun”

  1. Får stånd

Lämna en kommentar