Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Ädelost och karamelliserade valnötter

Mmm, salt, krämigt, sött, krispigt och lite beska från valnötterna. Det här är mycket smak i en enda tugga!

Bred en halvmjuk ädelost på ett minidigestive – min favorit är St Agur – och toppa med en valnötshalva.

Karamelliserade valnötter:
1/2 dl valnötter
1 msk strösocker
1 tsk olja
1/2 tsk salt

Värm oljan i en liten stekpanna och rosta valnötterna i ett par minuter, tills de blir gyllenbruna och doftar gott. Strö över socker och salt, och blanda noga. Stek ett par minuter, tills sockret har karamelliserats. Häll upp på ett bakplåtspapper och sära på nötterna medans de är varma. Låt svalna helt.

Recept av: Anne’s Food

Lämna en kommentar