Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Chèvre med päron- & honungskompott

Chèvre är ganska salt och lite kärvt i smaken – perfekt att kombinera med något riktigt sött. Både päron och honung är goda var för sig ihop med chèvre, och föga förvånande är de även perfekta att kombinera.

Lägg en bit chèvre på ett minidigestive, och toppa med en sked honungskompott.

Päron- & Honungskompott:
2 mogna päron
2 msk honung

Skala päronen och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med honungen och koka upp. Småkoka i fem minuter, och kontrollera att päronen är mjuka. (Om de inte är tillräckligt mjuka, testa att koka fem minuter till.) Vispa sönder päronen med en ballongvisp till en grov kompott, låt svalna.

Recept av: Anne’s Food

Lämna en kommentar