Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Små Digestive med varm chèvre, rostad paprika och rosmarin

Små Digestive med varm chèvre, rostad paprika och rosmarin

3 st Utvalda Små Digestive
3 skivor liten chèvre
1 röd paprika
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 kvist färsk rosmarin, hackad
en skvätt vatten
salt, peppar,
några blad rucola

Koka ihop honung, lite av rosmarinen, vinäger med en skvätt vatten tills den är lagom tjock.
Gnid in paprikan i olja och rosta ca 10 minuter i ugn på 220°C. Ta ur och låt svalna, skala paprikan och skär eller stansa ut runda bitar i samma storlek som kexen.
Lägg osten på paprikan och värm i ugnen tills osten är gyllenbrun.

Lägg paprikan och osten på kexen, häll över honungen, rosmarin, salt, peppar och dekorera med rucolan. Ät.

Recept av: Matgalen

Lämna en kommentar