Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Gruyère med vaniljkaramelliserade kumquats

Det här blir som en riktigt lyxig variant på rostad macka med ost och marmelad – samma välbekanta kontrast, men mycket godare.

Lägg en bit gruyère på ett minidigestive, och toppa med ett par skivor karamelliserad kumquat.

Vaniljkaramelliserade kumquats:
8 kumquats
4 msk vatten
4 msk hemgjort vaniljsocker (eller vanligt socker plus 1/2 vaniljstång.)

Skiva kumquatsen och ta bort alla kärnor. Koka upp socker och vatten (och vaniljstång om du vill). Lägg i kumquatsskivorna och koka i fem minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper – helst av teflon – och separera skivorna medans de är varma. Låt svalna helt.

Recept av: Anne’s Food

Lämna en kommentar