Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Gruyère toppad med en vinägrett på granatäpple

Denna combo är oxå oslagbar, fräsch och härlig.

Ingredienser:
Utvalda Små Digestive
Gruyère

3,5 dl juice av granatäpple
2 msk vatten
2 msk apelsinjuice
4 tsk färsk hackad mynta
1 tsk dijon-senap
lite salt
knappt 1 dl olivolja
3 tsk sesamolja
1-2 tsk balsamvinäger efter smak

Kör alla ingredienser förutom oljorna i en mixer tills väl blandade.
Medan mixern fortfarande går, häll mycket sakta i oljorna och fortsätt sedan mixa i minst 1 min.
Häll över i kastrull och reducera på låg värme tills konsistensen börjar bli trögflytande.
Ringla över osten och servera gärna med granatäppelkärnorna.

Recept av: Maddesmumms

Lämna en kommentar