Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Kanel- och kardemummaäpple med mascarpone och rostade hasselnötter

Räcker till minst 15 kex

1 äpple
0,5 tsk kardemummakärnor
0,5 tsk kanel
1 tsk brunt farinsocker
lite smör att steka i
0,5 pkt mascarponeost (125 g)
en handfull rostade hasselnötter
Utvalda små Digestivekex

Mortla kardemummakärnorna tillsammans med kanel och farin. Tärna äpplet, och stek bitarna mjuka i lite smör tillsammans med de mortlade kryddorna. Låt svalna lite medan du rostar de grovhackade hasselnötterna. Rör sedan ihop äppelbitarna med mascarponeost, och klicka ut på små kex och toppa med rostade hasselnötter.

Recept av: Bara en kaka till

Lämna en kommentar