Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Karamelldoppade päron med Stiltonost

Räcker till ca 10 kex

ca 30 g Stiltonost
1 päron
Utvalda små Digestivekex

Karamellsås:
25 g smör
0,25 dl råsocker
0,25 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
en tredjedels tsk havssalt

Skala päronet och skär det i bitar. Koka upp alla ingredienserna till karamellsåsen, den får bra konsistens efter ca 10 min. Ta av såsen från värmen och lägg i päronen, låt dem gärna stå och dra en stund ifall du har tid. Plocka upp 1-2 päronbitar, lägg på ett litet digestivekex och toppa med en bit Stiltonost. Annorlunda och gott! Ifall du får päronsmakande karamellsås över är den ljuvlig dagen efter till lite vaniljglass.

Recept av: Bara en kaka till

Lämna en kommentar