Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Mini cheesecakes med blåbär, lime och vanilj

250 gram ricotta
0,5 vaniljstång, urskrapad
4 tsk socker
1 ekologisk lime (finrivet skal från hela limen, saft från halva limen)
1 dl blåbär
1 dl vispgrädde
2 tsk gelatin för kalla desserter
färska hallon att dekorera med
25 Utvalda Små Digestive

Vispa ricotta, vanilj, socker, lime och blåbär i 1-2 minuter tills smeten blir slät. Vispa grädden lätt i en separat skål, tillsätt gelatinet och fortsätt vispa tills grädden är färdigvispad. Rör ihop allt försiktigt och spritsa ut ricottablandningen på digestivekexen. Dekorera med färska hallon.

Recept av: A cat in the kitchen

Lämna en kommentar