Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Västerbottenost friterad i jordnötsolja & tryffel med rödlöksmarmelad

Friterad ost är en av mina personliga favoriter, är så himlagott. Och det passar perfekt till den söta rödlöksmarmeladen.

Ingredienser:
Utvalda Små Digestive
Västerbottenost (skuren i valfria bitar)
Jordnötsolja + lite tryffelolja
2-3 Rödlökar
Olivolja
Ca 3 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
2 st fikon
mjöl, ägg, ströbröd & havregryn till friteringen

Skär osten i sådana bitar som du vill ha.
Vänd dom först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd och mannagryn.
Fritera sedan i kastrull eller fritös. Gärna i jordnötsolja (gärna med lite tryffelolja i).

Skala och skiva lökarna. Fräs dom på medlvärme i oljan tills nästan mjuka.
Tillsätt vinäger och socker och koka ihop ett par minuter (någon minut eller två efter att sockret smält ner helt).
Skala fikonen, skär dom i strimlor och tillsätt någon minut eller två före slutet.
Späd möjligen med lite rödvin om det verkar koka ihop eller blir för torrt.

Recept av: Maddesmumms

En kommentar till “Västerbottenost friterad i jordnötsolja & tryffel med rödlöksmarmelad”

  1. Supergott, tack för tipset! Nu är bara frågan vilket vin som kan funka med den söta marmeladen…

Lämna en kommentar