Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Grattis grattis och åter igen grattis!

Victoria och Daniel – idag är det er dag, och säkert finns det många andra som också valt denna speciella dag till sin bröllopsdag. Tänk att det äntligen är dags att få ett avslut på världens längsta planering. Självklart kommer jag att sitta klistrad framför direktsändningen i tv.

Spekulationerna har varit många och frågan är: Vad kommer nu familjen Bernadotte att bjuda på ikväll? Inte vet jag, jag kan bara gissa och hoppas på att Sveriges eget skafferi kommer att lyftas fram.

Själv vill jag skicka en liten hälsning till alla brudpar denna dag i form av ett litet romantiskt osthjärta från Haute-Normandie!

COEUR DE NEUFCHATEL
Osten tillverkas i staden Neufchatel och det sägs att den redan 1035 användes som en donation till ett kloster i en närbelägen stad.
Osten tillverkas i sex olika formar, det är ganska ovanligt att en AOC-ost har fler än en form/storlek. Stor och liten rulle, stor och liten fyrkant, Briguette och Couer är de varianter som tillåts. I Sverige är det dock vanligast med en hjärtformad Neufchatel.
En mycket trevlig liten vitmögelost som påminner om Camembert som också kommer från Normandie i Frankrike, men som är påtagligt syrligare, gräddigare och med en tydlig champinjonsmak. Osten har också en fastare kärna än Camembert och Brie.

Servera Couer de Neufchatel med Salinas eller Havssaltade kex tillsammans med röda söta sommarbär!

All lycka önskar jag er!

Foto: Smelly Cheese Shop, Flickr.com

Lämna en kommentar