Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Härliga färgsprakande höst


Nu är det snart november och vår härliga färgstarka höst blir allt brunare och gråare. Många tycker nog att det är tråkigt men jag gillar när man kan krypa upp framför brasan med ett glas rött vin och samspråka i lugn och ro. Framför allt är ju hösten den absolut bästa tiden för ostbricka med massor av kex och andra goda tillbehör.

Till helgen skall jag ha mina stallkompisar på besök. Det är lite som en ”tack för hjälpen fest” då de ställt upp i massor för mig när jag för snart ett år sedan fick mina tvillingar

. Jag älskar att bjuda hem folk som jag vet inte äter ost och kex allt för ofta, då kan man liksom se till att det verkligen finns möjlighet att frossa!

På buffén skall det finnas en ost från varje familj, jag tänker inte bjuda på något annat därför blir sex sorter inte för mycket. En kung bland ostar är min absoluta favorit Mont Do´r från Jurabergen, en ost som bara får tillverkas under vinterhalvåret. Mont Do´r tillverkas på samma mjölk som man gör Comte på under sommaren då kona betar utomhus. För att få lite gräsigare känsla har man därför bandagerat Mont Do´r med ett bälte av bark. Mont Do´r är en krämig ost med mycket smak av ladugård och champinjon. Till Mont Do´r kommer jag med all sannolikhet att servera någon typ av päronkompott eller kanske en päroncider.

Men självklart måste man ju göra något med pumpa nu när det är Halloween

PUMPA+FARIN+NÖTTER

Låt koka på spisen tills önskad konsistens. Vill du ha lite syra tillsätt bara några droppar Balsamicovinäger. Pumpan passar utmärkt till alla ostar men säkert med fördel till de lite fetare varianterna såsom färskost och tvättad kittost . Här borde också ett Salinaskex bli helrätt!

Nu skall jag sticka in till stan för att handla massor av ostar, kex, frukt och två stora pumpor att ha på trappan. På lördag skall jag tända massor av ljus och låta hela huset stinka av gamla ostar. Tur att det är hästmänniskor som skall komma, de kommer tycka att stanken är helt normal, fniss fniss!

Jag glömde att berätta att Mont Do´r inte finns att köpa på sommaren utan börjar säljas först i oktober det gör den nästan ännu roligare

• Lifestyle and psychosocial factors generic cialis the flat.

.

Trevlig All helgona, så hörs vi snart igen!

Lämna en kommentar