Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Het påsklax

Laxrulle med ricotta


Fredag, solen skiner och jag sitter på kontoret och längtar hem. En ovanligt trevlig helg väntar full med hästar, tjejmiddag, trädfällning och grill med grannar och till slut lite mer häst med en kär vän på söndag morgon.

Nästa vecka är det påsk och det betyder mat i mängder. Vet ni att vi svenskar köper bara mer mat den 22 december än vad vi kommer att göra på torsdag? Skärtorsdagen är handelns näst bästa dag på hela året och självklart är det vår svenska festmeny som är i ropet: sill, ost och bröd!

Istället för skinka äter vi ägg och lax i mängder, därför vill jag tipsa om en het laxrulle. I år kommer vi att ha tema plockmat på påskbuffén hemma, många små rätter som är tacksamma och lätta att få i sig bland alla godisglada småbarn. Först när barnen väl somnat eller sjunkit ner i soffan framför en film är det de vuxnas tur att njuta av en stilla middag på lamm.

Het laxrulle

(6 personer)

5 tunt skurna skivor rökt lax
svarta sesamfrön

Fyllning

150 gram ricotta-ost
röd chili efter smak
koriander efter smak
flingsalt

Lägg ut plastfolie på en bricka och sedan laxskivorna som om det vore en bulldeg. Bred ut den blandade ost- och kryddkrämen och med hjälp av plasten rullar du ihop allt till en rulle och trycker ut överbliven luft

Modern therapies can restore a sexual relationship inclimax when you have sex together?” How long does sildenafil last?.

. Låt rullen vila i kylen över natten innan den skärs upp, då håller den ihop bättre .
Innan servering strör du på svarta sesamfrön. Servera som den är eller på Lätta Dinkelkex från Göteborgs Utvalda, det blir väldigt krispigt och gott till.

Någon gång under helgen måste jag få till en potkäs. Jag hade tänkt att jag skulle ta med en till min pappa som fyllde år i veckan och bjuder på middag på söndag kväll. Får jag till det lägger jag ut receptet här på bloggen.

Trevlig helg från ostlagret!

Lämna en kommentar