Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Potkäs

Potkäs

Jaha, då var då julen över för denna gång, i alla fall hemma hos mig. I torsdags åkte granen ut och i dag ställde jag in sista jullådan på vinden. Att pynta inför jul är något av det mysigaste jag vet men lika underbart är det att städa undan den.
Att få köpa årets första tulpaner och pryda sitt kök är också underbart och det har jag hunnit med i helgen.
Men nu tillbaks till den gångna julen och allt den lämnar efter sig, för visst har ni säkert lite julmat kvar i kyl och frys precis som jag.

Här kommer ett litet potkäs-tips, kryddad med kummin som känns fräsch efter alla söta julkryddor.
Blanda samman alla ingredienser. Det går lättare om du låtit dem bli rumstempererade.

Potkäs

100 gram blåmögelost, t ex Stilton eller Saint Agur
100 gram lagrad cheddar
100 gram färskost
en klick smör
2 msk söt sherry eller liknande sött vin
kummin efter eget tycke

Supergott till knäckekex som Utvaldas Fina Rågkex, till trefikat eller efter maten.

God fortsättning på er alla ostälskare tills vi hörs igen. Jag tror jag skall lägga krut på alla goda alp-ostar några veckor framöver, passar bra under snöiga skidveckor som väntar.

Lämna en kommentar