Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Vårens alla högtider


Vad trevligt det är med alla klämdagar – det blir så många tillfällen för fest och goda middagar . Den vita rosen vid grinden till min trädgård har stora, lite hängande knoppar. Den slår ut vilken dag som helst och den doftar något alldeles fantastiskt när den blommar
. Grillen har åkt fram och utemöblerna är utställda och avtorkade
.

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop.

Ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé:

Till drinken:

  • 1 dl creme fraîche
  • 1 dl riven parmesan
  • 0,5 dl hackade räkor
  • Dill efter egen smak

Blanda samman ingredienserna och häll upp i en skål. Låt gästerna själva dippa neutrala Lätta Dinkelkex eller gör en något tjockare kräm och gör färdiga snittar på Salinas.

Som jag tidigare tipsat om så är det trevligt att ställa fram Fina Rågkex som ett substitut för knäckebröd. Att de är små är bara bra på en buffé, för vem brukar inte äta lite för mycket när man kan ta själv?

Trevliga ostar så här års är mildare varianter då buffén säkert går åt det gröna, friska hållet till skillnad mot en murrig höstmeny.

Brillat Savarin, Gruyere, Chaume och Kvibille Ädel är fyra goda ostar från lika många familjer. Servera ostarna med en marmelad och färsk frukt

The advantages of Vacuum Device Therapy (VCD) How does cialis work? ejaculatory disturbances..

. Hittar ni inte något sött i fruktdisken är det ju jättegott med Små Digestive, annars går det ju bra att fortsätta med de kex vi redan använt oss av; Dinkelkex, Salinas och Rågkexen.

Trevlig pingst och njut av grönskan när den är som vackrast!

Lämna en kommentar