Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Vitlök & Basilika

Vitlök & Basilika

Göteborgs Utvalda har fått en ny familjemedlem så ett Välkommen ligger väl till pass!

Vår nya kamrat är ett kex som skiljer sig något från våra övriga kamrater, vår första smaksatta vän. Ett sprött litet kex med smak av vitlök & basilika som är lika gott som drinktilltugg eller till noga utvalda ostar.

För någon vecka sedan bokade vi en resa till Frankrike, Nice. Oh, vad skönt det skall bli med värme! Kanske var det därför jag föll för att göra en klassisk medelhavsröra till de nya kexen.

Puttanesca

2 skållade tomater
½ finhackad rödlök
1 vitlöksklyfta
3 sardeller
20 kärnfria svarta oliver
1 msk kapris
½ kruka basilika

Bryn löken försiktigt i lite smör eller olja, blanda sedan alla ingredienser i en skål och mixa ihop till en slät röra. Under tiden låter du mozzarella ligga på lite hushållspapper och släppa överbliven vätska.

Gott tilltugg innan alla trevliga middagar som väntar under den kommande vårvintern, yes idag smälter snön i Göteborg!

Hälsningar Jenny

3 kommentarer till “Vitlök & Basilika”

  1. Johan

    Prövade din fantastiska puttanesca-röra igår, inte med kex och mozzarella, utan som accessoar till ett stycke hårdlagrad, synnerligen amper Fontina. En halsbrytande kombination — särskilt med tanke på att drycken hette barbaresco — men som faktiskt funkade helt galet bra.

  2. lena

    Det ser väldigt gott ut!Har du något bra förslag på dryck?

  3. Maria

    Vilken härlig blogg. Jag älskar ost, i alla dess former. Läste den här artikeln:
    http://www.matochvanner.se/artikel/ett-prestigefyllt-hantverk/1041
    började sedan leta på nätet och hittade dig. Dig ska jag ha koll på!

Lämna en kommentar