Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Citron- och mascarponekräm

Citron- och mascarponekräm

Jag lovade er en smarrig påskdessert för några dagar sedan. Här kommer receptet!

Citron- och mascarponekräm till påskgul frukt

2 pkt mascarpone
5 äggulor
1,5 dl florsocker
1 vaniljstång
Rivet skal från 1-2 citroner
Saften från 1 citron
1 ananas
2 mango
Krossade Digestive Oliv-kex efter egen smak

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mascarponekrämen (smaksatt med citron och vanilj) försiktigt. Ställ kallt en stund före beredning.
Varva Digestive Oliv-kross med mascarponekrämen och frukten efter egen smak, mums.

En liten historia från en sann ostfamilj:

Igår kväll ringde det till butiken från ett kryssningsfartyg som passerar Göteborg idag, och beställde 90 kg dansk kryddost till påskbuffén. Nu gäller det att inte missa en så stor order, tänkte jag. Så jag tog med mig osten hem i bilen från ostlagret för att tidigt i morse kunna leverera osten till fartyget. Stackars barn som behövde åka till dagis i den bilen.

Glad påsk till er alla och lova mig att ni njuter av värmen!

2 kommentarer till “Citron- och mascarponekräm”

  1. Ewa pettersson

    Denna dessert måste prövas, låter fantastiskt gott. Förslag på passande dryck?

  2. Jenny Svenson

    Va kul att du tror dig gilla min dessert!
    Ett sötare men friskt vitt vin skulle vara super gott till den lite syrliga frukten.

Lämna en kommentar