Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lokalproducerat

Foto: ..stiina../Flickr


Nu måste jag berätta för er läsare vilken bra dag, full av västsvenska godbitar, jag hade igår

. Det var branschrådsträff med efterföljande speeddating på Lokalproducerat i Väst. Vi höll till på anrika Gunnebo slott strax utanför Göteborg, ett härligt ställe med en helt fantastisk trädgård. Till lunch fick vi en kanonanrättning från deras egna grönsaksland. Dagens tema var fänkål, tydligen är den som allra bäst just nu.

Under förmiddagen pratades det mycket om logistik, Smaka på Västsverige och Krav-märkning – intressant, men inte så gott som under speeddatingen . Klockan 14 satt där säkert nästan trettio stycken förväntansfulla producenter. För mig som butiksinnehavare var det nu bara att börja smaka på deras godsaker och lyssna på produkthistorier.

Jag fastnade som vanligt en stund hos Eva som gör Kullings Kalvdans i Herrljunga

intracellular second messenger of nitric oxide i.e. cyclicdisorder. cheap viagra online.

. Kalvdans är Västergötlands nationalrätt och har en enorm hälsobefrämjande effekt på människan. Tänker man efter så är det en självklarhet, kalvdans görs på råmjölk (den absolut första kalvarna får av kon) och den innehåller självklart massor av nyttigheter. Råmjölken innehåller bland annat antikroppar, ämnen som har effekt på immunförsvaret och mycket mer. Finner ni detta intressant, gå in på www.kullingskalvdans.se. Intressant är också att laktoshalten är lägre än i vanlig mjölk
.

Jag fick också möjligheten att smaka många andra goda västsvenska specialiteter, såsom Tångknäcke med havssalt från Grebbestad. Kanske något att hotta upp Utvaldas Fina Rågkex med.

Hälsningar från ostlagret!

 

Lämna en kommentar