Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Vendangeur & Små Digestive

Sitter på tåget på väg hem från Stockholm, klockan är 21.09 och jag är helt slut. Jag har varit uppe i huvudstaden med anledning av ett pressevent tillsammans med Göteborgs Kex och nykomlingen i Utvalda-serien, Små Digestive, som släpps i butik denna vecka. Ett jättegott och bra kex till lite saltare ostar och mindre än hälften så stort som vanliga Digestive Oliv.

Tillsammans med min vän och kollega Vincent Lefèvre från den franska ostbutiken på Nybrogatan i Stockholm ordnade vi en trevlig ostprovning med franska klassiker. Tack till alla som var där och lyssnade på mig!

Lite julgott fanns också med på menyn, till exempel Vendangeur: en liten färskostboll som klätts med russin indränkta i rom, mums! Urlätt att göra hemma. Vi använde oss av osten Brillat Savarin men hittar ni inte den så ta en annan färskost. Gott är att låta russin av olika sorter ligga och dra i rom några dagar innan ni skall äta osten så de får ordentligt med smak. Testa till glöggfesten, det kommer absolut bli lyckat!

Dags att stänga ögonen lite och drömma om ostar och kex medan tåget tuffar på hemåt mot Göteborg!

Lämna en kommentar