Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Varför luktar danska ostar?

Hej Jenny
Jag o en kollega funderar över varför danska ostar luktar som dom gör. Det är ju ändå ’bara’ ost. Han köpte Starke Arvid igår o har ätit den till frukost :). Vet du varför?

5 kommentarer till “Varför luktar danska ostar?”

  1. jenny

    Hej, ostar med mkt salt förädlade/konserverade ostar doftar alltid mer precis som salttorkad fisk och skinka!

  2. Jörgen

    Hörde nån ”expert” på TV som sa att danskarna doppar sina ostar i filmjölk istället för parrafin,som vi gör,före lagringen,därför luktar de som de gör

  3. Oskar

    Hejsan Jenny!
    Jag är en ostälskare som värderar hyvelostar högst upp på min egen ost-lista, särskilt danska ostar som luktar/smakar gudomligt. Jag skulle vilja ha reda på vilka utav Danmarks ostar som luktar/smakar mest. Eftersom jag har släkt i Danmark så har jag förstått att ostarna Havarti samt Gamle Ole ligger långt ifrån de mest absurda ostarna från detta land. Var snäll och ge mig namn på Danmarks/världens mest smak-extrema ostar. MVH/ Oskar Dahl

  4. Jenny

    Oskar, vi säljer en som heter Skipper som det är bra drag i!

  5. holger

    Hej.Kan du tala om för mej om det tillverkas en ost i Danmark som heter herrgardsost.Ej att förväxla med herrgårdsost som i Sverige är ett registrerat varumärke.tTacksam för svar holger

Lämna en kommentar