Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Gula ostar


Solen skiner igen efter några dagar med ösregn och jag känner hopp om vår igen

. I helgen som var hade vi lite gäster hemma, ett par vi ganska nyligen lärt känna därför kändes det som om att ost var ett måste.

Redan för två veckor sedan hade vi bjudit in till grill så det var bara att klä sig varmt och tända på grillen i halvstorm. Vi grillade ribbs och lamm och serverade en härlig vårsallad med rädisor och sparris till
. Obs! Rädisor är som bäst just nu!

Jag ställde fram rikligt med ost och kex och lät gästerna själva bestämma när under måltiden de tyckte osten passade bäst in

The Cross National Prevalence Study on ED, was jointlyIt is noteworthy that erectile dysfunction might not be the buy viagra online.

. Det blev en fullträff, jag hade valt helt rätt ostar, tre stycken, och alla gick i färgen gult, inget mögel – varken vitt eller blått. Tur, för de blå ostarna var tydligen inte vår manliga gästs favoriter.

Toscansk pecorino, Morbier och en helt underbar Reblochon, lagom rinnig alltså inte allt för stark men med bra smak. De fina rågkexen och de små neutrala dinkelkexen blev jätteuppskattade. Det jag gillar med rågkexen är den rustika känslan de ger och det passade ju perfekt till vinterosten Reblochon en regnig vårkväll.

Reblochon har sitt ursprung i Alperna och är en så kallad tvättad ost behandlad med salt under lagringen. Den är inte jättelångt från Brie i smaken men med betydligt mer jordkällarkaraktär.

Vi drack en Amarone Classico La Montini till, kanske inte det bästa till sparris och rädisor men helt underbar till köttet och ostarna!

Lämna en kommentar