Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Äntligen adventstider

Advent

Nu är det äntligen dags att plocka fram ljusstaken och damma av det första pyntet! Advent är en härlig tid, fylld av förväntan. Glöggpartyn trängs med underbara lussande ungar och smygande med paket. För visst har vi längtat och väntat? Det har i alla fall jag.

Detta rasande goda recept bjöd jag några vänner på under en av adventstidens allra första kvällar. Njut och låt er väl smaka, ni kommer inte att bli besvikna!

Söt blåmögelkräm

Receptet kommer från början från arla.se, men jag gjorde en liten twist och gjorde en kräm på blåmögelosten och tillsatte portvin istället för att använda smaksatt ost – supergott och lika enkelt! Att toppa det hela med en nöt satte pricken över i.

70 g blåmögelost, t ex Saint Agur eller Kvibille Ädel
70 g färskost
En skvätt portvin
20 hasselnötter

Blanda blåmögelosten och färskosten, smaksätt med portvinet. Bred blandningen på Utvaldas Små Digestive, toppa med hasselnötter. Klart att servera!

Detta goda glöggtillbehör smakar precis lika bra tillsammans med en kopp te i tevesoffan.

Goda hälsningar!

Lämna en kommentar