Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Årets snackis: Dalaglöggen

Dalaglögg och getost

Årets glögg har omgärdats av extra mycket hemlighetsmakeri, därför känns det lite extra spännande att tipsa om goda ostar till denna snackis! Årets glögg från Blossa har inspirerats av klassiska svenska smaker och paketerats i en tjusig dalainspirerad kostym.

Så vad passar då allra bäst till Dalaglöggen? Överraskande och glädjande är årets glögg väldigt finstämd och inte så kraftigt söt. I stället är den fin och len i smaken, med en viss spritig underton, smaksatt med lingon eller tranbär – vem vet? Det gör att tillbehöret vi serverar till inte får vara för kraftigt och gärna med en liten syra som låter den fina smaken framträda – det lyfter den till nya höjder.

Så till en mild och frisk glögg serverar vi en mild och frisk ost med en kryddig avslutning: getost och mandelspån som vi rostat tillsammans med lite honung och pepparkakskrydda! Spännande kombination, eller hur? Här kommer receptet:

Gott till Dalaglöggen

200 g getost
20 mandlar
2 tsk pepparkakskrydda
En skvätt flytande honung

Gör så här:

Skär helt vanlig getostrulle i små trekantiga bitar. Rosta mandlarna i en het stekpanna, tillsätt pepparkakskryddan och smaka av med honungen. Servera på Utvaldas Lätta Dinkelkex. Klart!

Ha en riktigt härlig andra advent!

Lämna en kommentar