Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Goda glöggtillbehör

Glögg, Chèvre, Saint Agur

Ja då var den här, denna fantastiska jul, jul jul strålande jul!

I helgen var vi i Stockholm, min familj och jag. Vi hälsade på hos min storasyster för att gemensamt fira första advent med att gå på Skansens julmarknad. Skansens julmarknad är helt fantastisk, en jätteeloge till alla underbara människor som engagerar sig i den.

Efter att en lång dag ha mumsat pepparkakor, handlat marsipan från Bräutigams, dansat ringdans och hälsat på tomten var det dags för mera glöggmys hemma. Vi gjorde två olika glöggtillbehör, båda väldigt enkla men den ena kanske något mer modern.

Chèvre och torkade tranbär

1 hg chèvre
1 msk filmjölk
1-2 msk torkade sötade tranbär
Blanda och servera på Utvaldas Fina Rågkex

Saint Agur och cognacsinlagda fikon

1 hg Saint Agur
2–4 hackade fikon
Blanda och servera på Kung Oscars pepparkakor

Nu är vi välbehållna hemma i Göteborg igen efter en allt för blåsig tågfärd hem! Njut av allt fint julen har att erbjuda och försök att inte stressa sönder den.

Hälsningar från ostlagret!

En kommentar till “Goda glöggtillbehör”

  1. Ebon Lundin

    Detta ser underbart läckert ut, måste prövas.

Lämna en kommentar