Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Smörigt

Nu har vi kommit till mitten av november och det är svårt att inte plocka fram julen i förväg. På jobbet både i ostbutiken och på kontoret handlar allt om julostar som Stilton, Cheddar eller holländsk Edamer Gestam. Inte konstigt att man börjar få lite julkänslor, men börjar man julfeja för tidigt är det lätt att man är trött på julen innan den är här på riktigt.

Innan jag börjar bombardera er med ostinfo under december månad (ostjulkalender kommer!) vill jag tipsa er att köpa/smaka en annan mejeriprodukt: SMÖR, som har blivit omåttligt populärt.

Flera olika sorter av svenskt smör, franskt smör och italienskt smör är inte ovanligt att hitta i butikshyllor nuförtiden. Mer eller mindre saltat, opastöriserat eller kanske smaksatt med en ört eller krydda, men om jag får tycka till så skall man hålla sig till så naturellt som möjligt. Då smakar smöret mer smör – nötigt och gräddigt med en liten syra på slutet. Riktigt bra smör kan vara så gott! Absolut ett lika gott tillbehör till ost och kex som en söt fikonmarmelad.

Havssaltat smör och kryddiga Kung Oscars pepparkakor = mums!

Hälsningar Jenny

Lämna en kommentar