Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken…?!

Montgomery Cheddar


Så var det dags, vi står inför den sista skälvande veckan innan julafton
. Sista veckan innan jul brukar för många av oss förknippas med långa kvällar som gränsar in på natten, mycket är det som ska göras klart innan den stora ”dopparedagen”: julklappar ska gömmas, knäck ska kokas och sill ska läggas in.

I mitt fall skall det också arbetas en hel del, idag är sista dagen på kontoret för i morgon är det Saluhallen som gäller. Inget är så jobbigt och samtidigt så kul som dagarna före jul i hallen
. Att man är mer död än levande på julafton är för min familj en tradition
.

Välkomna in till alla svenska saluhallar och bra ostbutiker för att handla ost till julbordet. Vi svenskar är rätt så trogna våra traditioner. Det ska vara Edamer, cheddar och någon ädelost till pepparkakan
. Jag vill därför passa på att slå ett slag för den lite mer sällsynta engelska farm house-cheddarn, som skiljer sig i smak från vår egen svenska cheddar.

Den engelska cheddarn har sitt ursprung i byn Cheddar i Somerset och ystas traditionellt på opastöriserad komjölk

Rather sildenafil side effects • High risk arrhythmias.

. Engelsk cheddar har tillverkats sedan medeltiden . Idag är det ett litet antal gårdar som tillverkar denna cheddar på traditionellt sätt, bland annat familjen Montgomery, vars ost vi säljer i Saluhallen.

Montgomerys cheddar har en kraftfull, karaktäristisk smak med nötiga toner, finstämd sälta och frisk syra. Tillsammans med Utvaldas Havssaltade kex och en klick päron- & ingefärsmarmelad från Den Gamle Fabrik blir den ett roligt inslag på julbordet – en traditionell ost som på vårt svenska julbord känns ny och fräsch.

Juliga hälsningar från Ostlagret!

Lämna en kommentar