Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Signalkräftor, insjökräftor eller havskräftor?

Kräftkalas

Sitter på tåget på väg hem från fem jättefina dagar på östkusten. Vilket väder vi njutit de sista dagarna, du som ger oss det, stort tack!

Redan när jag körde från Göteborg i fredags njöt jag av det vackra vädret och vår fina natur, sträckan mellan Jönköping och Gränna är helt underbar i solnedgången. Men nu sitter jag på tåget och njuter av nyslagna åkrar utanför fönstret, Glenn och barnen körde hem utan mig i måndags morse.

I Stockholm har jag hunnit träffa kompisarna på kexfabrikens ekonomi- och marknadsavdelning men framförallt sålt en massa ost till alla fina butiker som finns i Stockholm.

Men varför vi åkte upp redan i fredags berodde på att vi var på kräftskiva i lördags – mitt livs första kräftskiva med svenska insjökräftor. Oj vad det skulle snackas och jämföras med havskräftor, herre gud att folk kan bry sig så mycket. Frågar ni mig tycker jag att man får se det som två olika rätter, båda två väldigt goda. Men då insjökräftorna är mindre så kändes det som att ostens betydelse var större.

Vi stod för just osten, konstigt va? Tvåårig Stamsjö präst, Délice d’Argental, Saint Albray och gorgonzola var vad värdinnans (min storasysters) gäster fick mumsa på tillsammans med en grön tomatmarmelad.

Nu närmar jag mig Skövde, dags att stänga ögonen och drömma mig bort några minuter. Posthotellet och väninnorna väntar på mig!

Glada hälsningar från en nöjd ostförsäljerska!

Lämna en kommentar