Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Solig och vacker hummerpremiär

Hummer

Så börjar även september gå mot sitt slut och nu börjar hösten märkas på riktigt, scarfen har hamnat runt halsen och kängorna har tagit plats på fötterna igen. Övergången märktes ganska tydligt i luften – härligt friskt!

Premiärerna har avlöst varandra under de senaste månaderna, och efter kräftor och surströmming så var det i måndags dags för hummerpremiär! Hummer, havets guld, har ett mustigt, smakrikt och mycket gott kött och är en riktig delikatess.

Till hummer är det gott med ostar i samma stil, smakrika och lite mer kraftfulla tvättade ostar smakar bra och är utmärkta följeslagare till hummer. Prova till exempel franska bergsosten Reblochon, eller varför inte en härlig Langres från Champagnedistriktet? Båda är härligt krämiga ostar med massor av fyllig smak. Samla vännerna en kväll, servera hummer med ett glas av ditt favoritbubbel och fira in hösten tillsammans i goda vänners lag!

Nästan alla gula ostar passar bra med skaldjur och vita viner. Glöm inte det lilla kexet – Fina Rågkex från Utvalda har en trivsam syra som gör sig bra med vitt vin!

Trevlig helg från Ostlagret!

Lämna en kommentar