Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Björnbär- och violkompott

Taleggio

Oj då, nästan hela min första semestervecka gick åt till att städa och slänga grejer men nu är det slut med det för ikväll kommer min lillebror med sambo för att snacka Italien. De skall till Neapel, Capri och favoriten Ischia… avundsjuk? Inte alls.

Jag älskar Italien och med tanke på mitt yrke har jag förmånen att få åka dit ganska ofta, tack Gina!

Sprang iväg och försåg mig med lite taleggio från saluhallen i förmiddags, en ost som absolut platsar på min tio-i-topplista. Kom ihåg att taleggio är en sån ost som till exempel brie eller gorgonzola – det finns en uppsjö av tillverkare, alltså mer eller mindre bra sorter. Däremot om vi pratar till exempel Chaume eller Saint Agur så är de alltid desamma. Knepigt, men fråga er fram.

Vi kommer att grilla ikväll och dricka ett franskt vin på pinot noir-druvan. Jag hoppas, eller vet, att det kommer gifta sig med min barnsliga björnbär- och violkompott.

Björnbär- och violkompott

500 gram björnbär
1 dl brunt socker
12 st violpastiller
Saften från en limefrukt

Koka samman i cirka 30 min och häll den sedan på väldiskade burkar för längre hållbarhet.

Hälsningar

Tant Gredelin

Lämna en kommentar