Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fredag med färska fikon

Jag måste tipsa er om att just nu är färska fikon som allra bäst! Igår var jag och träffade lite kunder, bland annat en man från en jättefin och trevlig grönsaksbutik med ost- och delikatessdisk. Nu i dagarna hade han fått in helt underbara fikon från Turkiet. Jag tror säkert att fikon från hela södra Europa är i sin perfektion just nu.

Ibland brukar jag säga att man ska se upp för färska fikon till ost, och hålla sig till marmelader och torkade fikon, eftersom färska fikon är svåra att få tag på i Sverige. Men det är helt klart så att fikon tillsammans med sharon är ett ypperligt osttillbehör. Så lova mig nu att passa på att köpa färska fikon under september!

Fikon har en fantastisk sötma och inte särskilt mycket syra. Jag tycker därför att de passar perfekt till i princip alla ostar. I kväll är det fredag, då kommer mina fikon att få sällskap av en bit Abondance. Lika rätt är en bit Comte eller GruyèreFina Rågkex. Eller vilken ost som helst från Alperna, Rhone-Alpes.

Trevlig helg!

Lämna en kommentar