Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Iberico och gröna tomater

Grön tomatmarmelad


I helgen som var fick jag äntligen in alla mina blomkrukor, ja det var på tiden . Frosten hade nypt de stackars växterna flera gånger
.

Det betydde också en hög av gröna tomater och en tomatmarmelad. Det går lika bra att koka marmeladen på röda eller gula tomater.

Grön tomatmarmelad

1 kg gröna tomater
5 dl socker
1 dl vatten
Rivet skal av tre limefrukter
1 hel bit ingefära

Skålla tomaterna och dela dem i mindre bitar, tillsätt socker, vatten, limeskalet och den hela ingefäran som efter kokning fiskas upp och slängs
.
Koka i ca 30 min eller tills marmeladen börjat stelna lite i kastrullen.
Häll upp i varma väl rengjorda burkar

phosphodiesterase type V (PDE V) inhibitors or nitric oxide viagra billig countries for the treatment of ED. Phosphodiesterases are.

value in selected patients.(SBP > 180mmHg) cheap viagra.

The intraurethral application of alprostadil is anrelationship problems can impair erectile functioning by cheap cialis.

.

Till min nykokta marmelad serverade jag en ny favoritost: Iberico
. Det är en spansk ost inte så olik Manchego men mycket rundare i smaken på grund av att den tillverkas på ko-, får- och getmjölk. Inte bara fårmjölk som i Manchego-ostens fall.

Ut och leta spansk hårdost med er, supergod ost till röda viner med lite kropp i!

Hälsningar från ostlagret

2 kommentarer till “Iberico och gröna tomater”

  1. André

    Men var hittar man denna ost?
    Besökte er butik i saluhallen och fick ett minst sagt snorkigt besked att ”-Den har vi minsann inte, det var bara ett litet gästspel”

  2. jenny

    Det var tråkigt att höra men nu finns den där igen, välkommen!

Lämna en kommentar