Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Iberico och gröna tomater

Grön tomatmarmelad

I helgen som var fick jag äntligen in alla mina blomkrukor, ja det var på tiden. Frosten hade nypt de stackars växterna flera gånger.

Det betydde också en hög av gröna tomater och en tomatmarmelad. Det går lika bra att koka marmeladen på röda eller gula tomater.

Grön tomatmarmelad

1 kg gröna tomater
5 dl socker
1 dl vatten
Rivet skal av tre limefrukter
1 hel bit ingefära

Skålla tomaterna och dela dem i mindre bitar, tillsätt socker, vatten, limeskalet och den hela ingefäran som efter kokning fiskas upp och slängs.
Koka i ca 30 min eller tills marmeladen börjat stelna lite i kastrullen.
Häll upp i varma väl rengjorda burkar.

Till min nykokta marmelad serverade jag en ny favoritost: Iberico. Det är en spansk ost inte så olik Manchego men mycket rundare i smaken på grund av att den tillverkas på ko-, får- och getmjölk. Inte bara fårmjölk som i Manchego-ostens fall.

Ut och leta spansk hårdost med er, supergod ost till röda viner med lite kropp i!

Hälsningar från ostlagret

2 kommentarer till “Iberico och gröna tomater”

  1. André

    Men var hittar man denna ost?
    Besökte er butik i saluhallen och fick ett minst sagt snorkigt besked att ”-Den har vi minsann inte, det var bara ett litet gästspel”

  2. jenny

    Det var tråkigt att höra men nu finns den där igen, välkommen!

Lämna en kommentar