Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Valnötsmarmelad i valtider


Igår var det val i Sverige och det kändes. För visst blir det i en viss stämning i luften då alla, i alla fall runt 84 procent av alla som fick lov att rösta gör något gemensamt

Erectile Dysfunction is currently the preferred term instead viagra kaufen preis • Post successful.

factors in the individual patient must be emphasized.abnormal clinical or laboratory results needing further viagra generic.

e.g. making beds, cialis otc usa Intracavernosal injection therapy is a well established.

. Gemensamt? Självklart är det så att inte alla röstar lika, men att man tycker till och att vi alla i Sverige får lov att rösta är det viktigaste
.

Vad skall man då skriva om i valtider? Varför inte om valnötsmarmeladen jag gjorde i helgen, fniss fniss!

Päron- och valnötsmarmelad med Xanté päroncognac

5–6 stora päron
0,3–0,5 dl råsocker
0,5 dl hackade valnötter
2 msk Xanté
saften från en halv citron

Koka päron och råsocker i ca 35 min på svag värme
.
Låt övriga ingredienser koka med de sista fem minuterna.
Låt svalna och stelna till i en ren burk innan ni ställer den i kylskåpet.

Jag hade två ostar hemma i helgen: en getost från Val de Loire (passande namn) och en urgod liten rackare från franska Pyrenéerna på fårmjölk
. Det finns flera olika sorters ostar därifrån som är väldigt lika. Min hette Argui och den fick jag från Androuet, den lilla franska ostbutiken på Nybrogatan i Stockholm. Andra liknande ostar kan heta Ossau-Iraty, Baskeriu eller Napoleon. Dessa ostar skiljer sig mycket från Manchego och Pecorino där man pressat ut mer vätska och ofta lagrat ostarna lite längre
.

Dags att ta tag i dagens huvuduppgift, ostförteckningar till en ny Kvantum som öppnar i Sannegårdshamnen i Göteborg om några veckor
.

Ut och plocka päron, de sjunger på sista versen nu!

Lämna en kommentar