Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Bröllopsyra


Om en vecka står hon brud, vår förtjusande kronprinsessa
. Tänk vad alla är engagerade ändå! Själv kan jag inte låta bli att påverkas utan kommer på mig själv hamna i bröllopstankar då och då. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa av den officiella bröllopsservisen.

Min väninna Johanna fyllde 35 år häromdagen och hon är nu tre Rörstrand-skålar rikare
. Vi fnissade gott när hon öppnade de fantastiskt fina askarna, skrattade till när vi tänkte på framtiden och om hur hennes barnbarn skulle håna sin mormor för de tre skålarna

.

Vad kommer nu Operakällaren och Stefano Catenacci att bjuda på till bröllopsmiddag? Kommer det att bli några ost och kex tro? Min gissning är Västerbottenostsufflé och hjortronvin, nej kanske inte, det är ju inte Werner Vögeli som är hovtraktör längre…

Om jag skulle fått bjuda på ost denna högtidliga och alldeles speciella kväll – hade jag då valt en svensk specialitet, eller hade jag serverat en klassisk fransk ost kombinerad med ett lika klassiskt vin mellan varmrätt och dessert?

I Sverige äter vi som jag tidigare nämnt cirka 17 kg ost per person och år – nästan allt på frukostmackan. Så i mitt fall hade jag allt valt att lägga osten tidigt under bröllopsmiddagen.

Redan till drinken skulle jag vilja lyfta fram någon av våra svenska hårdostar av typen Prästost, Svecia eller Västerbottenost. Tänk vad gott, lagrad hårdost tillsammans med löjrom från Kalix, syrad grädde och hackad lök serverat på Fina Rågkex..

primary complaint (and / or) be associated with other4. During sexual intercourse, how often were you sildenafil citrate.

.

Klassiskt, elegant, svenskt och gott!!

Lämna en kommentar