Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Fantastiska Frankrike

Efter några dagar i Lille har Glenn och jag börjat vänja oss vid värmen – här är varmare än svensk sommar.

Vi är i Frankrike för att träffa några av våra leverantörer, främst franska. Resan började dock i Holland, i fredags var vi fem länder. Vi startade i Sverige, mellanlandade i Tyskland, satt i bilkö i Belgien, köpte ost i Belgraden/Gouda i Holland och sov i Frankrike.

Trots alla goda ostar är det bästa jag vet i Frankrike råbiff, och just denna som slank ner härom kvällen var lite extra god. Kocken hade blandat ut dijonsenapen med majonnäs och använt gul lök istället för röd. Det gjorde att senapen gav mindre hetta och löken mer – jättegott!

Vi provar så klart också en massa kul ost och självklart kommer jag att delge er av alla godsaker vi bjuds.

Trevlig helg i sommarvärmen!

Lämna en kommentar