Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Het fotbollsfeber

Chiliost på Vitlök & Basilika

OK, jag gör väl som alla andra – ägnar lite tid åt fotbollsfesten som börjar idag. Tänk vad mycket media ett fotbolls-EM kan få.

Igår hade jag möte med en av våra franska leverantörer och något säger mig att denna mycket trevliga men patriotiska fransman inte skulle uppskatta mina heta fotbollssnacks.

Holländarna däremot är öppna för influenser utifrån och har en enorm förkärlek till smaksatta ostar, pesto, wasabi, apelsinmarmelad och ingefära… ja, vad som helst faktiskt, det finns ingen hejd på galna smakprover vi fått. Men då och då prickar de rätt och får till en fullträff. Jag gillar den som är smaksatt med chili, både riven på pasta eller våfflor men också smält i omelett.

Chilikräm på Vitlök & Basilika

Blanda lika delar riven chiliost eller annan smaksatt ost med neutral färskost. Klicka på i lagom stora doser på Utvaldas Vitlök & Basilika. Supergott till en kall fotbollsöl!

Heja Sverige på måndag smäller det!

Trevlig helg önskar jag er från ostlagret!

Lämna en kommentar