Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Höstmys

Reblochon

Det mörknar utanför fönstren och snart är kvällarna längre än dagarna. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt – för visst är det skoj med försommarens fester och så, men är det inte lite skönt att få ta det lite som det kommer och bara mysa hemma?

Och dessutom är det ju högsäsong för soppa! Krämig jordärtskocksoppa, kryddig kycklingsoppa eller en härligt smakrik gulasch. Hösten är ju som gjord för soppmiddagar, perfekta eftersom man kan göra storkok och på så vis få ännu mer tid att fånga det lilla dagsljus som finns.

Gott till, om man vill lyxa till det, är att toppa med en ordentlig skiva Reblochon eller Brie de Meaux – två härliga smakrika ostar (som råkar vara två av mina favoriter…) De passar också bra med Utvaldas Salinas!

Ha det gott i höstmörkret, värmande hälsningar!

/Jenny

Lämna en kommentar