Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Kalla vindar och värmande stearinljus


En ny vecka har börjat, min familj och jag är fortfarande kvar i mina föräldrars sommarstuga i Bohuslän, vi har haft en helt fantastisk helg! När vi kom upp i torsdags regnade det och det var ruggigt innan vi fick upp värmen i huset men efter lite matlagning och några tända stearinljus spred sig värmen i huset. Apropå fredagens middag mumsade min man och jag på lite Testun al Barolo, en berusad ost lagrad i Barolo vinets rester (ni vet jag skrev ju om dessa ostar i förra inlägget)
. Helt fantastiskt till ett lite kraftigare rödvin från Spanien
.

Att öppna en flaska vin medan du lagar middagen och servera lite ost och kex till är verkligen en höjdare, väldigt ofta är man ju som hungrigast just då

. Att osten och kexet får komma förts ibland tycker jag de är värda!

I lördags hade vi några vänner på middag, vi började med en härlig promenad längs strandkanten när de kom. Havet låg stilla, solen sken och det var rejält kallt i luften och vi kunde under vår promenad se flertalet båtar som kom i land efter ett förhoppningsvis lyckad hummerfiske . Tyvärr hade vi ingen hummer att bjuda på men faktiskt en flaska Champagne på kylning och självklart lite ost, kex och salami till.

Vi serverade en platt och fyrkantig vitmögelost tillverkad på fårmjölk med ett så enkelt namn som Briquette de Brebis. Ohh så gott till tunt skuren salami och Lätta Dinkelkex

1 2 3 4 5 cialis Diabetes mellitus.

. De är väldigt bra när man inte vill att kexet skall smaka för mycket och heller inte vara för mättande. Ost gjord på fårmjölken får osten att smaka lite mer animalisk, smörig som det så fint heter på ostspråk. Hade osten varit tillverkad av getmjölk däremot hade den varit mer syrlig i smaken.

När du är och handlar nästa gång titta efter små vita ostar som liknar Brie eller Camembert men heter något annat, det kan bli en ny favorit!

Lämna en kommentar