Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Ost med värme

Pumpor Halloween

Så står vi inför Allhelgonahelgen, oktober sjunger på sista versen och en pumpalykta börjar kännas aktuell igen. Det finns ju inte alls lika många helger att se fram emot under hösten som under våren, så nu känns det lite extra härligt att det är dags!

Allhelgonahelgen är mysig på det viset, det är inte så mycket måsten utan det är trevligt att bara bjuda på middag eller för all del sitta hemma och mysa i stearinljusens sken.

Nu har den härliga osten Mont d’Or äntligen landat i ostdiskarna, denna krämiga tvättade kittost som fylld av smak serveras varm tillsammans med kokt potatis, minigurkor och syltlök. Mont d’Or är en säsongsost som bara finns att köpa mellan september och mars/april. Och den är vansinnigt god!

Varm Mont d’Or

Det här behövs för 2 personer:
1 st Mont d’Or, ca 400g
1 skvätt vitt vin
kokt potatis
picklade minigurkor (cornichoner)
syltlök
gott bröd

Värm ugnen till 175 grader. Slå in ostens träask i aluminiumfolie. Gör några hål i osten och häll på en skvätt vitt vin. Värm osten i ugnen ca 20–30 minuter eller tills osten är helt smält. Servera tillsammans med kokt potatis och övriga tillbehör.

Bättre fredagsmys än såhär får man leta efter! Ha en fin helg önskar alla vi på Ostlagret på Nääs!

Lämna en kommentar