Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Raclette i Umeå

Raclette

Jag har tagit mig upp till ett snöigt Umeå för att kränga lite ost men också för att hälsa på en av mina bästa väninnor som arbetar här sedan snart två år.

Umeå är en trevlig liten stad men folket är något lugnare och mer lågmälda än vad man är van vid i Göteborg. Förutom när man är och shoppar goa grejer i delikatessbutiken DUÅ, vilket ställe! Massor av godsaker och trevliga och käcka killar som driver butiken.

Nu är vecka åtta, andra sportlovsveckan, över och det betyder att ännu fler svenskar har kommit hem från Alperna fulla av energi efter solig skidåkning och mumsig alpmat.

Raclette

Finns det egentligen något godare och mysigare att bjuda på en mörk vinterkväll? Har du inget eget raclettejärn kolla med osthandlaren. Eller varför inte i delikatessen i din lokala butik, många har kommit på hur enkelt det är att ha ett järn att låna ut till kunder.

Gott till Raclette är kokt delikatesspotatis med skalet kvar, lufttorkad skinka, salami, syltlök, cornichoner, körsbärstomater och bladsallad.

Osten man använder heter Raclette och är en halvhård ganska mild ost från Alperna. Finns den inte att få tag i så testa med till exempel Morbier.

Nu skall jag fixa till lite gott till Erica och mig: en spansk getost, Pata Cabra och lite goa Utvalda kex!

/Jenny

Lämna en kommentar