Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Tilltugg på födelsedagen

I veckan fyllde jag 35 år, hoppsan vad man har blivit vuxen och vad snabbt det gick!

På min födelsedag blir det alltid väldigt bra bilder, alla ser alltid så lyckliga och snygga ut, varför? Jo jag fyller år den 11 augusti och det är för väldigt många människor under sista semesterveckan eller första veckan på jobbet efter semestern, alltså är de flesta utvilade och solbrända!

Förhoppningsvis handlar det också om att jag älskar att fixa fester och ordna kalas, i onsdags hade jag släkten på besök. Vännerna får vänta på den stora festen några veckor, vi renoverar ett badrum hemma och det skulle vara kul om det hann bli klart till dess.

Prosecco är ett italienskt mousserande vin som jag fastnat för i sommar. Det finns inte många att välja på i Sverige men i Italien finns det såklart en uppsjö av olika leverantörer. På ett normalstort systembolag finns det bara en sort, Prosecco la Robinia – köp den och testa.

Det var urtrist väder i onsdags och jag kände mig lite off i kalashumöret under förmiddagen, men som tur var klarnade det upp under eftermiddagen. Min Prosecco och räktilltuggen smakade helt underbart när gästerna kom vid 18-tiden – ordentligt hungriga denna nu fantastiska varma augustikväll.

Räktilltugg med ost och dillkräm

Havssaltade Kex

100 gram färskost
Dill
Citron
Räkor

Blanda ost och dill till en kräm. Pressa lite citron efter egen smak. Garnera med en räka, lätt som en plätt och väldigt gott!

Måste bara berätta vad jag serverade till förrätt, ni måste prova detta innan sommaren är slut såååååå gott. Jag hade nästan glömt av denna paradrätt men så sprang jag på några burkar Ricotta på ostlagret i måndags som hade bäst före-datum den 10 augusti. Bäst före-datum kan man ju alltid ta med en nypa salt när det gäller ost, den är ju redan gammal när den är som bäst.

Ta fram ett stort vackert platt fat. Själp upp Ricottan i mitten och lägg gott om rökt skinka, bog eller lufttorkad Parma (inget smaksatt bara rena smaker) tillsammans med delad melon och jordgubbar runt om. Strö rikligt med flingsalt och ringla en bra olivolja över fatet. Servera med segt olivbröd, Lätta Dinkelkex och Prosecco.

Lova att testa detta!

Häls Jenny

Lämna en kommentar