Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Gott enkelt och billigt

I morgon är det midsommarafton och enligt väderkartan ska solen lysa i västsverige. Stina och Max laddar för fest det blir en midsommar utan regn!

Här kommer några rader om rabarberdesserten som lovat, gjord av den andra hälften av yoghurtkrämen.

Jag gör allt dagen innan, så hinner både yoghurten rinna av ordentligt och rabarberna gotta till sig och få ordentligt med smak av vanilj.

Koka upp slantade rabarber med lagom mycket socker, skumma och tillsätt sedan en vaniljstång låt koka cirka 45 minuter tills det blir krämigt. Känns det löst, red med lite potatismjöl.

Yoghurten smaksätter jag med rivet citronskal och florsocker. Sedan täcker jag botten på glasen med krämen och häller över rabarberkoket, hur mycket väljer man själv.

Toppa med kaksmulor för den goda smakens skull, som vännerna på kexfabriken hade sagt!

Till detta serverar jag underbara Innocent Bystander Moscato från Australien 99 kr med nummer 7783 på Systembolaget. Detta rosévin fick vi prova med Lena i förra veckan. Godare vin var längesedan jag drack, i alla fall i denna genre.

Glad midsommar alla ostkompisar!

Lämna en kommentar