Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Midsommar

Délice d'Argental

– Bloggar du?

Det frågade en tjej jag inte träffar så ofta mig häromdagen. Ja, lite grann tillsammans med mina kexkompisar på Göteborgs Kex, svarade jag.

Men nu när jag tänker efter har jag hållit på ett tag och lite var nog en underdrift. Jag har tipsat om flertalet desserter och kompotter baserat på jordgubbar till midsommar, titta gärna på äldre recept.

I år vill jag flagga för alla fantastiska färskostar med vitmögel. På bilden ser ni Délice d’Argental men det finns många fler krämiga kärlekar, till exempel AOC-ostarna Brillat Savarin och Chaource. Andra goda färskostar är Lucullus och Grès de Champenois.

Glad midsommar, kära ostvänner, och byt ut grädden mot en trippelcrème i år!

Lämna en kommentar