Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Midsommarafton

Brillat Savarin

Jaha, vilket underbart väder vi har, typiskt!

Nu bär det av till Stina och Max om några timmar för årligt midsommarfirande, vi blir tolv vuxna och tolv barn i år. Vad kul det skall bli!

Måste bara nämna ostsorterna som går bäst till jordgubbar, för er som handlar i sista sekund. Alla tillhör de familjen färskost (les triples crèmes), alltså ostar berikade med grädde och därför extra goda till sötsyrliga jordgubbar.

Brillat Savarin
Chaource
Lucullus

Plus en mängd andra mer ovanliga men säkert lika goda, lova mig att fråga er fram efter krämiga vitmögelostar.

På kexfronten passar det bäst med Utvaldas Havssaltade kex och Salinas.

Trevlig midsommar!

Jenny

Lämna en kommentar