Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Midsommardessert

Kom att tänka på en väldigt god och enkel fräsch jordgubbsdessert för er som har ont om tid och kanske inte möjlighet att sitta stilla runt det perfekt uppdukade bordet i timmar. Passar i båten eller på den lite mer rörliga familjefesten, man serverar den lämpligast i små koppar eller glas.

Fräsch jordgubbsdessert
För 6 personer

1 låda jordgubbar
Florsocker
100-200 g Mascarponeost
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
Saften och skalet från en limefrukt
6 Digestivekex

Rensa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Pressa över limefrukten och sockra efter eget tycke. Blanda Mascarponeosten med den vispade grädden. Riv ner skalet från limefrukten och tillsätt det svarta innehållet i vaniljstången. Krossa Digestivekexen.
Fyll glaset, först med Digestivekross, sedan jordgubbar, därefter Mascarponekräm och avsluta med lite Digestivesmulor.

Mascarpone är en färskost från Italien som är mycket bra att använda i alla typer av desserter. Mest känd är den nog från Tiramisu. Osten är lite sötare och mjukare än philadelphia, men annars väldigt lik. Du kan använda den som den är eller i pajer, såser osv.

Ännu en gång, ha en kanonfin midsommar!

Lämna en kommentar