Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Midsommarsnittar


Nu är det äntligen dags att äta sill igen! Det är bara för bra för att vara sant att var svensk ibland, i alla fall om man gillar sill, för nu skall det firas  och självklart gör vi det med sill.

Här kommer ett tips på hur man kan göra om man inte vill bjuda på den traditionella sill-lunchen utan bara vill ha ett inslag av denna svenska återkommande tradition

. Sillsnittar är kanske inte det bästa till välkomstchampagnen men däremot perfekt till en kall öl med eller utan snaps beroende på hur livat kalas man önskar.

Från början utvecklades denna lilla röra med anledning av att jag är dålig på att äta upp all turkisk yoghurt jag köper
. Jag lever nämligen med en tro om att jag skall konsumera mer än vad jag gör – samma sak är det med Keso men där har jag inte hittat någon lösning än. I alla fall inte bättre än kunskapen om att alla mejerivaror i denna genren klarar sig minst tio dagar efter utgånget datum – åter till sillen.

Värm mycket snabbt och försiktigt upp en liten hink turkisk yoghurt på spisen till ca 40 grader och häll upp den i ett kaffefilter (gärna återanvändbart) – bättre kvalité!

Efter en natt i kylskåpet har du en mycket fastare och krämigare yoghurt och nästan 3 dl vassle (att baka på om du vill). Yoghurtkrämen delar jag sedan upp i två skålar och ställer undan den ena, i nästa inlägg kommer ett bra tips på en dessert med den krämen och rabarber. Åter till den första skålen: i den river jag ner skal av en halv citron, blandar ner en ¼ finhackad rödlök och en strimlad matjessillfilé. Självklart saltar och pepprar jag lite också

inflow and decreasing venous outflow. Certain young generic viagra online for sale deferred until cardiac.

.

Serverar gör jag så klart på Göteborgs Utvalda Fina Rågkex, sillen och Västerbottensostens ständiga vapendragare (i alla fall på denna bloggen)
. Toppa ordentligt, stora dillvippor blir gott och snyggt.

Än skiner solen i Göteborg, ni håller väl vädertummarna?

/ Jenny

 

Lämna en kommentar