Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

SOL eller REGN?

Chaource

Midsommar närmar sig med stormsteg och man börjar känna den där lite obehagliga känslan inom sig – kommer det eller kommer det inte att bli bra väder? Allt blir så jäkla jobbigt om det skulle regna!

Som vanligt skall vi till Stina och Max, en tradition som jag absolut inte vill vara utan. Vi stortrivs där hela familjen, allt är alltid väldigt förberett och gott. Samtidigt är många av våra allra bästa vänner där, man kan väl inte ha det bättre? Så låt oss nu få bra väder!

Vi tar alltid med oss ost och i år får det bli en Chaource (men hittar ni inte den kan man ta Brillat Savarin istället). Chaource är en fransk färskost med vitmögelyta (penicillium candidum) från regionen Champagne-Ardenne. Den påminner om en gräddigare och yngre Camembert.

Ananasmarmelad/salsa

Koka upp ananas, chili, socker och mörk rom efter egen smak i cirka 25 minuter.

Supergott till färska ostar och söta kex som Utvaldas Små Digestive. Blir det något över är det jättegott att servera salsan tillsammans med till exempel guacamole till grillat kött och starka korvar.

Hoppas ni alla får en riktigt bra midsommar!

Lämna en kommentar