Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Älskade aubergine

aubergineröra

Nu har jag äntligen rört ihop Ewas aubergineröra – den blev jättegod!

Jag började med att dela en mellanstor aubergine på mitten, jag saltade och penslade den med olivolja innan jag satte in den i ugnen på 200°C i ca 30 min. När den fått färg och sjunkit ihop något är den klar.

Under tiden finhackade jag en ¼ rödlök som jag blandade med ett paket rumstempererad fetaost.

Sedan var det bara med hjälp av en sked gröpa ur den mjuka och varma auberginen och blanda runt.

Jag bjöd mina jobbar kompisar på detta till tiokaffet idag. Fredag känns lyxigt och gott – nästan som om att det var dags för drink. Utvaldas vitlök- och basilikakex var en riktigt bra match till denna lite medelhavsliknande röra!

 

Trevlig helg från ostlagret :)

Lämna en kommentar