Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Änglapink

Garrotxa


Hösten är här! Sicken dag vi haft, allt har varit så perfekt
. Från dimman över dalen när jag vaknade i morse till en helt underbar solnedgång över träd i höstens alla färger för några timmar sedan.

Jag sitter hemma själv i soffan framför kockarna på tv och myser och smygdricker lite pinot noir, Labouré-Roi bourgogne rouge – en skvätt blev över efter ostskolan med ICA igår.

Pinot noir är en klar favoritdruva och just nu sippar jag på ett jättelätt vin, igår skojade vi om att det nästan var som änglapink – för svag saft. En kvinna erkände att hon egentligen inte var någon vintjej men att hon faktiskt gillade detta lätta vin riktigt mycket, tur hon kom på min kurs och fick chansen att testa!

Oftast serverar man vita viner till getost och då framför allt sauvignon blanc från Loire, men en annan favorit är just lätta röda viner på pinot noir
. Framför allt till lite lagrade hårda getostar . Skönheten på bilden är en spansk Garrotxa, en ost ni måste leta upp. Lagom mycket smak och inte så tydlig syra som annars är vanligt bland getostar, men tillräcklig för att matcha ett ungt rött vin och ett kex med syra, till exempel Utvaldas Fina Rågkex.

Bli nu inte rädda för Garrotxa, möglet lägger sig så fort osten får tillräckligt med luft runt sig

• Uncontrolled viagra for sale – anxiety.

. Detta exemplar har varit instängt allt för länge, men visst är den snygg!

Trevlig helg önskar jag er alla!

Lämna en kommentar