Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Äntligen framme i Italien

Vi är hos en leverantör och även en god vän, Gina, som har sitt paradis i Itri. Det är bara hos Gina som man så självklart blir serverad en egen boll mozzarella.
Det är läckert att se hur man hanterar livsmedel på olika sätt i världen. Här går man ner tidigt till sin lokala favorithandlare och köper sin purfärska mozzarella och även andra godsaker. Sedan låter man osten stå framme hela dagen i sin vätska trots att det är 30 grader varmt.
Vi har den bästa mozzarellan i vår butik men den kommer inte i närheten av att vara på plats och äta den riktigt färsk!
Gina berättade att cirka 20 km norr om Itri så går gränsen för D.O.P. för mozzarella. Denominazione di origine protetta är en italiensk kvalitetsbeteckning för livsmedel. En av de bästa matvarubutikerna i Rom gör egen mozzarella men då kallas den mozzarella di latte di bufala istället för som här då den kallas mozzarella di bufala enligt D.O.P.
Ciao!
Jenny

 

Lämna en kommentar