Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Blåa dagar och vita ostar!

Påskhelgen närmar sig med stormsteg och vi är nu mitt i stilla veckan, ja så heter nämligen påskveckan också.  Idag är det vit tisdag och igår var det blå måndag. Vit-tisdagen var sista dagen som man för i tiden fick äta vitt mjöl och ägg före fastan.

Ostnörd som jag är får det mig att tänka på ostmögel, andra kanske tänker på IFK Göteborg, blåvitt – inte vet jag?

Här kommer receptet på en påskig röra gjord på allas vår favorit Brillat Savarin. Denna fantastiskt krämiga ost gifter sig lika bra med jordgubbar som med pepparrot.

Godaste drinktilltugget om du tänker servera bubbel i påsk
200 g Brillat Savarin
1-2 tsk pepparrot
Blandas lite försiktigt, jag valde att inte använda möglet på osten.

3 skivor rökt lax
Lägg laxen på plastfolie och bred ut ostkrämen, rulla försiktigt ihop laxen med hjälp av plastfolien och låt den vila/sätta sig en timma eller mer innan du skär upp i lagom tjocka skivor.

Lätta dinkel kex
Färsk timjan
Servera på kexen och garnera med en liten timjan kvist.

Mer påsktips kommer!

Lämna en kommentar